معرفی رشته معماری در هنرستان
رشته معماری یکی از رشته های مهندسی و هنر می باشد که دانش آموخته نحوه سبک طراحی و شیوساخت و ساز را آموزش می بیند . این رشته یکی از رشته های پرطرفداری است که در صورت گذراندن آن در مدرسه می توانند به راحتی در دانشگاههای دولتی یا آزاد پذیرفته شوند .
در هنرستان معماری چه دروسی تدریس می شود؟
دانش آموزان علاقمند به رشته معماری بعد از گذراندن سال نهم می توانند مدرک دیپلم این رشته را در هنرستان اخذ کنند. در طی دوره دوساله در هنرستان دروسی به شرح ذیل را می گذرانند:
دروس عمومی شامل : ریاضی ، عربی ، زبان خارجه ، تربیت بدنی ، ادبیات فارسی ، زبان فارسی ، جغرافیا ، آمادگی جسمانی ، تعلیمات دینی و قرآن ، تاریخ معاصر ایران ، و..
دروس تخصصی: طراحی ، ترسیم فنی و نقشه کشی ، مبانی هنرهای تجسمی ، شناخت مواد و مصالح ، مبانی و کاربرد رایانه ، نقشه کشی معماری ، متره و برآورد ، بناهای تاریخی، کارگاه حجم و مارکت سازی ، تاسیسات ساختمان ، نقشه برداری ، مبانی طراحی معماری، کارآموزی .
ادامه تحصیل برای دانش آموزان رشته معماری
دانش آموزان بعد از کسب مدرک دیپلم می توانند بدون کنکور در مقطع کاردانی در یکی از مراکز ذیل ادامه تحصیل دهند :
- دولتی : آموزشگاه فنی و حرفه ای ، موسسات غیرانتفاعی
- دانشگاه آزاد اسلامی سما
- مراکز علمی – کاربردی در گرایش های نرم افزار، سخت افزار و فناوری اطلاعات
بعد از اخذ مدرک کاردانی می توانند در دانشگاههای دولتی و آزاد برای دریافت مدرک کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری ادامه تحصیل دهند .
هنرستان آینده برتر برنامه های کارگاه محور همراه با گروه دپارتمان های تخصصی رشته های هنری و کارگروه های هنر و تجربه با حضور شخصیت های مطرح دانشگاهی و حرفه ای توانسته است کارآفرینان انگیزه مندی را برای جامعه آینده تربیت نماید.برای مشاوره می توانید با شماره های 44070226 تماس بگیرید . برای ارتباط با ادمین به پیچ اینستاگرام مراجعه کنید.
آینده شغلی رشته معماری
شاید برایتان جالب باشید که رشته معماری یکی از معدود رشته هایی است که می توانید با کسب مدرک دیپلم در شرکت های ساختمانی کار کنید . البته باید با نرم افزارهای مرتبط آشنا باشید تا بتوانید به عنوان نقشه کش در این شرکت ها مشغول به کار شوید .با توجه به تحصیلاتتان می توانید موقعیت های کاری بیشتری داشته باشید:
- کاردانی: سرپرست کارگاه ساختمان سازی
- کارشناسی و کارشناسی ارشد : نقشه کشی ، سرپرست کارگاه ، ناظر ساختمانی و طراح معماری
- دکتری : استاد دانشگاه یا هیئت علمی با موقعیت های شغلی که ذکر شد .
معمار کیست؟
معماری در واقع نوعی هنر اجتماعی است . به شخصی که این تخصص و هنر را دارد ، معمار می گویند . معمار ابتدا باید بداند نیاز اجتماعی از طراحی ساختمان چیست ؟ سپس با ایده های خلاقانه خود آن را طراحی کند. البته باید شرایط برای او هموار باشد تا بتواند به درستی طراحی کند . از آنجائیکه افراد بسیاری در ساخت یک ساختمان دخیل هستند و نیاز به سرمایه ، منابع انسانی و سایر تخصص های لازم می باشد ، نبود شرایط لازم معمار را محدود می کند .
رابطه معماری با مهندسی
از آنجائیکه معماری نوعی هنر می باشد ولی رابطه مستقیمی با مهندسی دارد . جالب است بدانید برخی از بناهای تاریخی باشکویی که از گذشته برجای مانده به دست افرادی ساخته شده اند که هم معمار بودند و هم مهندس . مهندس از نظر تکنیکی به بنا می نگرد، در حالی که معمار علاوه بر این مورد باید به طراحی توجه کند که حس و معنایی را نیز به بیننده منتقل کند.
برای دیدن تصاویر مربوط به کارگاه معماری هنرستان آینده برتر روی ادامه مطلب کلیک کنید.
یک نظر در “معرفی رشته معماری در هنرستان”